De beste tips van de ruilcoach!
"Als je wilt ruilen van woning, zijn er veel dingen die je zelf kunt doen om je kansen te vergroten. Ik hoop dat mijn ervaringen in combinatie met de inzichten die ik dagelijks krijg over hoe mensen denken over ruilen, jou kunnen helpen een stapje in de goede richting te zetten!" — Marjon, ruilcoach bij Woningruil24.nl
Verwachtingen
Waarom wil je van woning ruilen? Dat is een belangrijke vraag om jezelf te stellen. Wat heb je nodig dat je huidige woning niet heeft? En wat heb je nu dat je misschien niet meer nodig hebt?
Een woningruil is net als elke andere ruilhandel - je geeft iets en je krijgt iets. Je kunt zowel een groter als meer centraal gelegen woning krijgen, maar dan moet je zelf ook iets aan kunnen bieden. Bijvoorbeeld uitzicht, nabijheid tot de natuur, school, goede openbaarvervoervoorzieningen enz. Een geslaagde ruil is simpelweg een ruil waarbij alle partijen iets beters krijgen! ??
Besteed tijd aan je advertentie
Onze ervaring is dat het ongeveer 4 tot 6 maanden duurt om een ruil te vinden. En daar is best wat toewijding voor nodig. Begin met je eigen advertentie, het is de moeite waard om extra tijd eraan te besteden, zodat het een echt goede advertentie wordt. Denk eraan dat het net zo belangrijk is dat iemand voor jouw woning valt, als dat jij een woning vindt die jij graag wil hebben.
Hier heb ik wat tips en advies verzameld voor het creëren van een goede advertentie:
Foto's
De foto's van je woning zorgen meestal voor de eerste indruk wanneer iemand naar je advertentie kijkt. Daarom is het belangrijk dat je veel tijd besteedt aan de foto's.
Mijn tips voor goede foto's zijn:
Het licht. Neem de foto's overdag, als er mooi en natuurlijk licht in de woning valt.
Knap je woning op. Ruim onnodige en persoonlijke spullen op. Het is belangrijk dat degene die naar je foto's kijkt zich een voorstelling kan maken van hoe het is om er zelf te wonen.
Plaatsing en hoek. Probeer zoveel mogelijk van de kamer op de foto te krijgen. Hier zijn twee goede trucs voor: 1. Ga in de hoek van de kamer staan. 2. Probeer in de deuropening te staan en de kamer in te fotograferen.
Beschrijving
Jouw beschrijving van de woning laat de andere adverteerders zien dat je tijd hebt besteed aan je advertentie, en dat je serieus bent over je ruil. Het is ook belangrijk om relevante informatie te krijgen over een woning waar je eventueel naartoe gaat verhuizen.
Mijn beste tips voor een goede beschrijving zijn:
- Schrijf dingen op die je zelf wil weten. Vertel bijvoorbeeld of je een nieuw of oude woning hebt, hoe de indeling eruit ziet, of er parken in de buurt zijn en hoe het openbaar vervoer geregeld is van en naar de woning.
- Maak de tekst makkelijk leesbaar. Deel de tekst in verschillende alinea's op en controleer de spelling, zodat de tekst makkelijker en leuker is om te lezen.
- Liever te veel dan te weinig. Mensen willen graag veel weten over de woning waar ze eventueel tegen gaan ruilen, dus verkoop je je woning op een goede manier. Vertel hoe geweldig het is!
Steek er tijd en energie in
Je zal ontdekken dat niet iedereen er evenveel tijd en energie in steekt. Sommige mensen zijn erg toegewijd, terwijl andere wat meer afwachtend zijn en wat lastiger zijn om contact mee te krijgen of bij op bezichtiging te gaan. Als je graag snel een goede ruil wil vinden, heb je alle mogelijkheid om dat te doen! Maar dan moet je actief zijn en je ruilvoorstellen beantwoorden.
Als je 100% ruilen begint te krijgen, is het tijd om bezichtigingen te organiseren. Neem het initiatief! Wacht niet tot anderen uitnodigen voor een bezichtiging, maar nodig ze zelf uit. Als je geen fysieke bezichtiging wil doen, kunnen jullie altijd ervoor kiezen om een digitale bezichtiging te organiseren via een mobiele telefoon of bijvoorbeeld een tablet. ??
Heb je het gevoel dat je ruillijst een beetje stilstaat of dat je niet verder komt, dan kan dat een goed moment zijn om je wensen en eisen nog eens door te nemen.
Mijn beste tips om meer ruilvoorstellen te krijgen:
- Verbreed je gebieden. Misschien vind je een pareltje in een gebied dat grenst aan het gebied waar je het liefst naartoe wil.
- Verlaag je oppervlakeisen. Hoe een woning is ingedeeld is vaak belangrijker dan het aantal vierkante meters.
- Heb je echt een balkon nodig? Bekijk je eisen nogmaals en bekijk of er iets is waar je eventueel op kunt inleveren.
- Stel een hogere maximale huur in dan de huur waar jij je prettig bij voelt. Op die manier verlies je geen potentiële ruilen die nèt boven je daadwerkelijke maximale grens liggen.
Wees eerlijk en respectvol
Het is geen goed idee om de waarheid te verdoezelen of te overdrijven in je advertentie. Vóór de ruil wordt afgerond zullen jullie toch elkaars woning gaan bekijken. Als de werkelijkheid niet overeenkomt met de beschrijving, is de kans minder groot dat de ruil doorgaat.
En tot slot, alle anderen zijn ook hier om hun levenskwaliteit te verbeteren door middel van een betere woning. Wederzijds respect zorgt voor een prettige omgang.